Risodruk is een moderne stenciltechniek die veel weg heeft van zeefdruk. De machine brand het ontwerp in een master en drukt de inkt er door heen op het papier. Riso werkt met spotkleuren. Dit wil zeggen dat elke kleur individueel over elkaar heen word gedrukt. Door dat de inkt licht transparant is ontstaan er nieuwe kleuren als je er meerdere over elkaar heen drukt. Hier door ontstaat er een verrassend eindresultaat.

Riso is een druktechniek waarbij verschillende licht transparante kleuren in lagen over elkaar worden gedrukt. Deze techniek wordt gekenmerkt door kleine imperfecties waardoor er altijd een levendig en origineel eindresultaat geleverd wordt. Het is niet voor niets dat veel illustratoren, kunstenaars en mensen die opzoek zijn naar bijzonder drukwerk Riso verkiezen om hun design of product mee te laten vervaardigen.

Formaten en papier soorten
We kunnen met de Riso drukken tot A3+ tot een papiergewicht van 320 gram. Omdat de Risoinkt niet er ingebrand word zoals bij veel digitaal drukwerk gebruiken we alleen ongestreken papiersoorten zodat de inkt in het papier trekt. Zo geef het minder af. We hebben een scala aan mooie papiersoorten in voorraad en kunnen bijna alles bestellen.

Kleuren
We beschikken over tien kleuren voor onze Riso. Hieronder een overzicht.
(Bron: stencil.wiki. Kleuren kunnen iets afwijken afhankelijk van het soort papier waar op gedrukt word.)

Heb je vragen, of wilt u een offerte ontvangen? Dan kan u een e-mail sturen naar info@drukkerijoproer.nl