Letterpress is terug van weggeweest. Letterpress is een oude druktechniek die werd gebruikt om boeken mee te drukken waar ze daarvoor nog met de hand geschreven moesten worden. Loden letters werden met de hand gezet en in het papier gedrukt. Nu wordt Letterpress veel gebruikt voor uitnodigingen, trouwkaarten, geboortekaarten en verpakkingen.

Tegenwoordig kunnen digitale ontwerpen worden omgezet in drukplaten. Doordat de afbeelding of tekst in het papier wordt gedrukt krijgt het een unieke en authentieke uitstraling die niet alleen te zien is maar ook te voelen. Ook kan het papier naar boven worden gedrukt waardoor de afbeelding op het papier komt te liggen. Dit wordt een preeg genoemd.

Voor Letterpress drukwerk maken wij gebruik van onze twee oude Heidelberg drukpersen. De een uit 1960 en de ander uit 1974.

Foliedruk
Met onze Letterpress drukpersen kunnen wij ook foliedruk drukken. Bij deze druktechniek wordt folie gebruikt inplaats van inkt. Hierbij word de drukvorm verwarmd en het blijft het folie op het papier achter. Er zijn verschillende kleuren waaronder glanzend goud, zilver en hologramfolie. Met foliedruk krijgt uw drukwerk een luxe uitstraling.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.